Laat me je meenemen naar rommelmarkten en beursjes, naar Oostende en omstreken, naar de zee en de duinen, naar tweedehandswinkels en doe-het-zelf-projectjes, naar overzeese avonturen, maar vooral... laat me je meenemen naar mijn thuis.

donderdag 15 oktober 2015

Appels plukken

Weet je niet wat gedaan deze koude dagen? Wij gingen vorig weekend appels plukken in een kleine boomgaard in Eernegem (fruitteler Candaele). Het enige wat je nodig hebt is een aantal stevige zakken of bakken en eventueel rubberen laarzen (afhankelijk van het veld en het weer op dat moment). 

Eenmaal de auto geparkeerd, kan je je leeggoed laten wegen alvorens aan de appels te beginnen. Je krijgt een blaadje mee met het gewicht van je leeggoed: hou dit goed bij want hiermee moet je afrekenen na afloop. En dan ben je klaar om eraan te beginnen!

Aan het begin van elke rij bomen staat de naam van de soort appel. Wij kozen vooral stoofappels omdat we appelmoes wilden maken om te conserveren. Er is natuurlijk ook een ruim assortement aan eetappelen! Het was heerlijk om alle kinderen in hun felgekleurde laarsjes te zien rondhuppelen met appels in hun armen of om ze te zien reiken naar de appels die nog hoog in de bomen hingen, zittend op papa's schouders. 


Uiteindelijk gingen we met 9 kilo appels naar huis. Inderdaad: 9 kilo! We betaalden er amper €5,35 voor en konden er het volgende mee maken: 9 potten verse appelmoes, 1 appelcake en 1 appeltaart. We hebben ook nog 1 kilo appels over om uit het vuistje te eten. 


Ik moet wel zeggen dat het een hele bedoening is om 8 kilogram appels schoon te maken en te verwerken (ik ben er 2 middagen mee bezig geweest!), maar het is erg bevredigend en belonend werk! 


Dit weekend (17 en 18 oktober) kan je nog steeds terecht bij Candaele in Eernegem om appels te plukken!

Geen opmerkingen: