Laat me je meenemen naar rommelmarkten en beursjes, naar Oostende en omstreken, naar de zee en de duinen, naar tweedehandswinkels en doe-het-zelf-projectjes, naar overzeese avonturen, maar vooral... laat me je meenemen naar mijn thuis.

zondag 28 juni 2015

A 'l Ostendaise

"Ostende ma belle"... Twerd vandaag eens tijd om toerist in eigen stad te gaan spelen. De auto bij de schoonmama gezet en een wandelingetje door het centrum op weg naar het zeeliedenmonument: dit weekend de place to be voor het gastronomisch evenement "A 'l Ostendaise". 24 (!!!) restaurants en horecazaken die één of meerdere gerechtjes aanbieden met als rode draad onze geliefde stad! Prachtig weer, zomerse beats (tnx to Soulspinnas), palmbomen, cocktails en picknicktafels... Kon niet verkeerd aflopen! 

Het eerste wat we aten was een gekrulde tongscharfilet met tartaar en een bijhorend slaatje van restaurant La Galleria. Heerlijk! Er lagen minitomaat-achtige dingetjes in mijn bord die ontploften als je erop beet en een explosie aan smaak met zich mee brachten (ik had dit nog nooit gegeten en werd er een beetje lyrisch van). Het visfiletje was heel licht en lekker en de tartaar paste er perfect bij. 


Dan waagden we ons aan de fish burger van Le Bassin. Een zacht broodje, belegd met tongscharfilet, asperges, sla, oud brugge kaas en tartaarsaus. Het paste perfect samen, vulde goed en de sweety heeft er zelfs twee van gegeten. Wel dat zegt voor mij genoeg...  



Mijn schoonzus was hier gisteren al komen piepen en was vol lof over het dessertbordje van Chocolatier Willems, met macarons (= the magic word). Dat moest geen twee keer gezegd worden (mijn eerste ervaring met macarons was als verjaardagscadeau van mijn broer: macarons van de chef-patissier van restaurant De Karmeliet, ik ben verwend geweest en heb dus een hoge standaard wat betreft deze hemelse koekjes...), ik moest en zou dat proeven! De combinatie van de panna cotta met limoen, speculooscrumble en aardbeien was subliem en aangenaam fris in de blakende zon. De macaron at ik het laatst op (save the best for last!) en hij was om je vingers bij af te likken! Perfect krokant, niet plakkerig en de vulling was nog lekker koud van in de koelkast te zitten. Mmmm... Just the way I like it



Hopelijk volgend jaar terug een lekkere en succesvolle editie! Ik zal alvast van de partij zijn. 

Geen opmerkingen: